Nieuws

Nieuws en nieuwsfeitjes over het boek van “De Wandelende Krijtjes” zal hier worden geplaatst. Volg deze site en de site en de webwinkel van boekscout voor al het nieuws rondom dit tweede kinderboek van Jacques Verzijl.

De Wandelende Krijtjes nu ook in de bibliotheek van Nieuwe Veste Breda

31 augustus 2022

Ook het boek De Wandelende Krijtes is opgenomen in het assortiment van de bibliotheek van de Nieuwe Veste Breda, locatie Heksenwiel. Ook het eerste boek van De Vergeetachtige Heksen had die eer en wordt regelmatig uitgeleend!! Hiermee kunnen nog meer kinderen kennis maken met de krijtjes en de heksjes en gaan ze lezen en voorlezen nog leuker vinden.

Baby & Kinderkleding Admiraaltje te Leiden

28 juli 2022

Vanaf 28 juli ligt het boek “De Wandelende Krijtjes” nu ook bij de baby & kinderwinkel Admiraaltje in Leiden dat gevestigd is in het Winkelcentrum De Kopermolen. Admiraaltje is een erg leuke baby en kinderwinkel met karakter. Naast kinderboeken heeft deze winkel een verrassend assortiment aan verschillende al dan niet seizoensgebonden cadeautjes of leuke kleding. De wandelende krijtjes liggen er nu ook tussen!!

Intratuin Breda

15 juli 2022

Zowel mijn debuut kinderboek 'De Twee Vergeetachtige Heksen' als 'De Wandelende Krijtjes' zijn vanaf 15 juli ook te koop bij Intratuin Breda. Kees van der Avoird, de directeur van Intratuin Breda vond het namelijk een leuk idee om lokale bekenden (helden zoals hij ze noemt ...) uit Breda een podium te geven en heeft een speciale hoek in zijn mooie Intratuin ingericht voor artikelen en boeken die over Breda gaan. Ook schrijvers uit Breda horen er volgens hem bij. Voor mij een eer om er met mijn boeken 'tussen' te mogen liggen.

Stoepkrijten bij boekhandel van Kemenade - Hollaers in Breda en het Kruidvat

2 juli 2022

Ook waren er een paar jonge fans die zijn gaan stoepkrijten bij de voordeur van boekhandel van Kemenade - Hollaers tijdens de Meet & Greet. Ze kregen als prijs een set heel grote stoepkrijten!! Om te laten zien dat stoepkrijten heel populair is onder de kinderen: het Kruidvat verkoopt door heel het land ook de grote uitvoering van stoepkrijt!!! Nu maar hopen voor Kruidvat dat het niet de wandelende krijtjes zijn. Anders wandelen ze zonder betalen zo de winkel misschien uit....

De gehouden Meet & Greet sessie

2 juli 2022

Het was een erg gezellige Meet & Greet sessie bij Boekhandel van Kemenade & Hollaers op de Ginnekenweg in Breda. Zowel de schrijver als de illustrator hebben veel boeken kunnen signeren. Fans en familie en andere belangstellenden kwamen vanuit het hele land naar Breda toe. Het thema en entourage eromheen waren natuurlijk krijtjes en nog eens krijtjes. Grote en kleine. Naast stoepkrijt dat ook op straat voor de boekhandel werd gebruikt (en een prijs ervoor kreeg) ook snoepkrijt.... Wat een t of n toch een groot effect heeft. Ook maakten een aantal mensen gebruik om ook het boek van de twee vergeetachtige heksen te kopen. Die kon dan ook mooi gesigneerd worden. Wat wilde je nog meer?

Haagse Beemden Nieuws Breda

1 juli 2022

Haagse Beemden Nieuws (HBNieuws) wijdde op 1 juli 2022 een mooi stuk aan de introductie van mijn tweede kinderboek De Wandelende Krijtjes en dan vooral over de komende Meet & Greet bij boekhandel van Kemenade op zaterdag 2 juli a.s. Klik voor het hele artikel op onderstaande link:

Als je op de link klinkt kom je direct bij het artikel uit!!

https://hbnieuws.nl/N3784-NG3784-W47-C13425-De-wandelende-krijtjes.html

Mooie etalage bij boekhandel van Kemenade - Hollaers in Breda

27 juni 2022

Boekhandel van Kemenade - Hollaers had een erg mooie etalage opgemaakt voor de introductie van mijn tweede kinderboek. Maar ook om te vertellen dat er een Meet & Greet aan ging komen om zo de schrijver en de illustrator te kunnen ontmoeten!! Alles is ervoor van stal gehaald. Tot zelfs de schooltas van een van de kinderen van de medewerker van de boekhandel! Krijtjes, krijtjes en nog eens krijtjes is wat de klok slaat. En zeker als het 12 uur in de nacht is en de kerkklok 12x slaat…. Je begrijpt deze zin echt goed als je het boek gelezen hebt….!!!

Smaak te pakken van jonge fans

24 juni 2022

Al snel komen er reacties van jonge fans die het boek gelezen hebben en erg enthousiast erop reageren. Leuk om te horen natuurlijk. Ook hoorden we dat de kinderen zelfs verliefd worden op een van de krijtjes. Maar niet allemaal op hetzelfde krijtje. Sommigen op Groenie, weer anderen op Paarsie maar Roodie is ook favoriet. De krijtjes staan er duidelijk gekleurd op!

Boekhandel Buitelaar Grote Markt Breda

25 mei 2022

Ook Boekhandel Buitelaar aan de Grote Markt nummer 11 heeft een stapel van de krijtjes in huis! Dus daar kun je ook heen gaan om het boek te bekijken en mogelijk te kopen. Boekhandel Buitelaar is zo enthousiast over dit nieuwe boek van de Bredase schrijver dat hij het gelijk gebombardeerd heeft als het meest favoriete boek van de komende weken! Het ligt zelfs in de etalage!! De krijtjes zijn er best wel trots op dat iedereen hen zo aardig vindt!!

Boek en kantoorboekhandel Vives Breda

25 mei 2022

Ook bij de mooie boekhandel Vives aan de Ginnekenweg nummer 53 in Breda 52-54 is een mooie stapel van “De Wandelende Krijtjes” aanwezig en kan direct het boek in de hand worden genomen en kun je kijken naar de mooie illustraties. Achter in de winkel is de ruimte voor alle kinderboeken en daar liggen ook de boeken van de krijtjes.

Boekhandel van Kemenade & Hollaers Breda

25 mei 2022

"De Wandelende Krijtjes" is vanaf nu verkrijgbaar en kan op verschillende manieren besteld worden (zie rubriek bestellen). Boekhandel van Kemenade & Hollaers aan de Ginnekenweg in Breda heeft een flinke stapel van deze boeken in huis. Daar kun je dus naar toe gaan om naar het boek te kijken en erdoorheen te bladeren!! Achter in de winkel is een grote collectie van kinderboeken en daar liggen ze.

Spannend moment

24 mei 2022

Alweer de tweede keer dat ik mag meemaken dat een kinderboek van mij wordt uitgegeven. Ook nu weer een spannend moment als de eerste gedrukte exemplaren in 2 grote dozen worden afgeleverd. Snel de dozen opengeritst om een stapel in je handen te kunnen nemen en trots ernaar te kijken en erin te bladeren. Ik betrap me erop dat ik er erg blij van wordt en hoop dat veel kinderen ervan kunnen gaan genieten.

Rijnlandse Boekhandel Oegstgeest

20 mei 2022

De mooie Rijnlandse Boekhandel in Oegstgeest aan de Lange Voort 35-37 heeft ook een grote stapel van de wandelende krijtjes! Woon je in de buurt van het winkelcentrum waar de Rijnlandse boekhandel is, dan ben je daar van harte welkom om het boek vast te houden en door te bladeren. Ze liggen bij de afdeling kinderboeken achterin. Bijzonder aan de Rijnlandse boekhandel is dat de illustrator van het boek, Lizzy Kaat daar werkzaam is. Dus dat is dubbel zo leuk. Wie weet heb je geluk en is Lizzy die dag aanwezig. Misschien wil ze wel een klein tekeningetje in het boek maken die met de krijtjes te maken heeft!! Vragen kan altijd. Nee heb je; ja kun je krijgen!

Zaterdag 11 juni 2022 van 11 tot 14 uur Rijnlandse Boekhandel Meet & Greet: De Schrijver Jacques & De Illustrator Lizzy

18 mei 2022

Er komt een Meet & Greet sessie, ook wel signeersessie genoemd bij de Rijnlandse Boekhandel in Oegstgeest! Zowel de schrijver Jacques Verzijl als de illustrator Lizzy Kaat zijn hierbij aanwezig! Je bent van harte welkom en er zal zelfs een prijsvraag die dag zijn. Er hangt een heel grote poster in de winkel van een van de tekeningen uit het boek, de slaapkamer van Bas en we vragen hoeveel verschillende krijtjes er in de slaapkamer van Bas te vinden zijn. Kun jij ze allemaal vinden? Degene die het goed heeft, krijgt een leuke prijs. Of dat iets met de krijtjes te maken heeft...?

Kort verslag van de gehouden Meet & Greet van 11 juni 2022

Het was een erg gezellige Meet & Greet bij de Rijnlandse Boekhandel. Er was erg veel belangstelling voor mijn nieuwe kinderboek. Erg veel kinderen kwamen langs en deden ook heel spontaan mee met het tellen van het aantal krijtjes in de slaapkamer van Bas, die naast alle krijtjes ook een hoofdrol in het boek speelt. Er waren leuke prijzen te winnen als je het goede aantal had ingeleverd. De hoofdprijs was zelfs een gesigneerd boek van de wandelende krijtjes (P.S. het meisje dat het gewonnen had was daar erg blij mee). Alle boeken die van eigenaar wisselden zijn zowel gesigneerd door mij, de schrijver van het boek, als door Lizzy Kaat die de illustraties heeft verzorgd. En van elk verkocht boek gaat een donatie naar het Prinses Maxima Centrum Foundation. Dus hartstikke top!!

Persbericht

13 mei 2022

De Wandelende krijtjes

Het nieuwe boek van Jacques Verzijl uit Breda is verschenen

Daar is 'ie dan, het tweede kinderboek uit de pen van Jacques Verzijl: De Wandelende Krijtjes! Deze keer neemt Jacques zijn jonge lezers mee in de rijke fantasiewereld van bijzondere krijtjes die zo graag krijten dat ze dit 's nachts zelf gaan doen op het schoolbord. De prachtige illustraties van Lizzy Kaat brengen dit vermakelijke verhaal nog meer tot leven! Dit kinderboek wordt sinds vrijdag 13 mei uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

In een mooi Brabants dorp staat een gezellige basisschool. Als 's nachts de kerkklokken twaalf keer slaan gaat het deksel van het krijtjesdoosje bewegen en komen er zeker dertig gekleurde krijtjes uit gekropen. Ze vinden krijten zo leuk, dat ze ook 's nachts krijten op het schoolbord. Maar de krijtjes vergeten de tijd en zijn ze 's ochtends veel te laat om het schoolbord schoon te vegen. Ze kunnen nog net op tijd terugkruipen in het doosje en worden ze niet ontdekt. Maar de krijttekening op het schoolbord wel! De volgende nacht wordt er weer een tekening gemaakt en weer hebben de krijtjes geen tijd om het bord schoon te vegen. Zo wordt er elke nacht een krijttekening gemaakt, de een nog mooier dan de andere. Wie doet dat toch? Het raadsel wordt met de dag groter. Bas ontdekt dat de krijtjes kunnen praten en bewegen. Ze worden dikke vriendjes en maken samen allerlei avonturen mee. En dan wordt er een landelijke krijtjestekenwedstrijd georganiseerd door de koning! De school doet mee! Maar ja, niemand weet dat de krijtjes die tekeningen maken. Gaan ze winnen? Hoe loopt dit af?

Over de auteur

Jacques Verzijl vindt lezen en voorlezen ook belangrijk en las zijn eigen kinderen toen ze klein waren voor uit verschillende kinderboeken. Al vrij snel begon hij op de rand van hun bed zijn eigen verhalen te fantaseren. Pas veel later begon hij deze verhalen in boekvorm uit te werken om ook andere kinderen ervan te laten genieten. Zijn debuutkinderboek De Twee Vergeetachtige Heksen was in september 2020 dan ook een feit. Velen reageerden hier enthousiast op. Dat smaakte naar meer. Dat resulteerde in de uitgave van dit tweede kinderboek: De Wandelende Krijtjes. Zijn boeken worden geïllustreerd door de talentvolle Lizzy Kaat. Samen creëren zij een fantasierijke synergie tussen het spelen met woorden en het hanteren van het kleurenpenseel. Sinds kort is hij toegetreden in de gemeenteraad Breda en staat nu al bekend als het kinderboekenschrijvende raadslid die begrijpelijke taal wil gebruiken!

Donatie Per Boek aan Stichting Prinses Máxima Foundation

Van ieder verkocht kinderboek van “De Wandelende Krijtjes” gaat een donatie naar de Stichting Prinses Máxima Centrum Foundation. De schrijver hoopt hiermee een steentje bij te kunnen dragen in de soms oneerlijke strijd van kinderen met kanker. Hoe fantastisch zou het zijn als in de toekomst elk kind hiervan geneest en een goed leven mag hebben.