Persbericht

13 mei 2022

De Wandelende krijtjes

Het nieuwe boek van Jacques Verzijl uit Breda is verschenen

Daar is 'ie dan, het tweede kinderboek uit de pen van Jacques Verzijl: De Wandelende Krijtjes! Deze keer neemt Jacques zijn jonge lezers mee in de rijke fantasiewereld van bijzondere krijtjes die zo graag krijten dat ze dit 's nachts zelf gaan doen op het schoolbord. De prachtige illustraties van Lizzy Kaat brengen dit vermakelijke verhaal nog meer tot leven! Dit kinderboek wordt sinds vrijdag 13 mei uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

In een mooi Brabants dorp staat een gezellige basisschool. Als 's nachts de kerkklokken twaalf keer slaan gaat het deksel van het krijtjesdoosje bewegen en komen er zeker dertig gekleurde krijtjes uit gekropen. Ze vinden krijten zo leuk, dat ze ook 's nachts krijten op het schoolbord. Maar de krijtjes vergeten de tijd en zijn ze 's ochtends veel te laat om het schoolbord schoon te vegen. Ze kunnen nog net op tijd terugkruipen in het doosje en worden ze niet ontdekt. Maar de krijttekening op het schoolbord wel! De volgende nacht wordt er weer een tekening gemaakt en weer hebben de krijtjes geen tijd om het bord schoon te vegen. Zo wordt er elke nacht een krijttekening gemaakt, de een nog mooier dan de andere. Wie doet dat toch? Het raadsel wordt met de dag groter. Bas ontdekt dat de krijtjes kunnen praten en bewegen. Ze worden dikke vriendjes en maken samen allerlei avonturen mee. En dan wordt er een landelijke krijtjestekenwedstrijd georganiseerd door de koning! De school doet mee! Maar ja, niemand weet dat de krijtjes die tekeningen maken. Gaan ze winnen? Hoe loopt dit af?

Over de auteur

Jacques Verzijl vindt lezen en voorlezen ook belangrijk en las zijn eigen kinderen toen ze klein waren voor uit verschillende kinderboeken. Al vrij snel begon hij op de rand van hun bed zijn eigen verhalen te fantaseren. Pas veel later begon hij deze verhalen in boekvorm uit te werken om ook andere kinderen ervan te laten genieten. Zijn debuutkinderboek De Twee Vergeetachtige Heksen was in september 2020 dan ook een feit. Velen reageerden hier enthousiast op. Dat smaakte naar meer. Dat resulteerde in de uitgave van dit tweede kinderboek: De Wandelende Krijtjes. Zijn boeken worden geïllustreerd door de talentvolle Lizzy Kaat. Samen creëren zij een fantasierijke synergie tussen het spelen met woorden en het hanteren van het kleurenpenseel. Sinds kort is hij toegetreden in de gemeenteraad Breda en staat nu al bekend als het kinderboekenschrijvende raadslid die begrijpelijke taal wil gebruiken!

Donatie Per Boek aan Stichting Prinses Máxima Foundation

Van ieder verkocht kinderboek van “De Wandelende Krijtjes” gaat een donatie naar de Stichting Prinses Máxima Centrum Foundation. De schrijver hoopt hiermee een steentje bij te kunnen dragen in de soms oneerlijke strijd van kinderen met kanker. Hoe fantastisch zou het zijn als in de toekomst elk kind hiervan geneest en een goed leven mag hebben.